14 de nov. 2013

Programa 7


El nostre setè programa ha passat sense Carmelo de tècnic i amb Miquel i Jordi dins de la peixera ja que solament funcionava un micròfon. Malgrat tot, el programa s'ha gravat correctament i al directe els problemes tècnics únicament han afectat a l'inici del programa, ja que hem començat uns pocs minuts més tard de les set.


El conjunt del programa ha tractat els següents temes:
Hem iniciat el setè Punt i a part amb la notícia més important de la setmana. El tifó Haiyan al pas per Filipines on ha deixat milers de morts i un panorama absolutament desolador. Però no podem obviar l'efecte que ha tingut a altres zones com la costa de Xina i Vietnam. Una catàstrofe de gran índole que necessita de la solidaritat de molts països i organitzacions.

Just seguit, Miquel ha ampliat més informació setmanal. Ens hem assabentat dels incendis de l'Empordà que tristament ens recorden als de fa dos estius. Ens ha explicat la vaga de neteja a Madrid i el rebombori que s'ha muntat després que David Fernández, de la CUP, mostrara una sabata i preguntara si té por a Rodrigo Rato. També la sentència sobre el Prestige.

Ens hem menjat la pausa, i sense 5 minuts de cançons per a dividir el programa en 2, hem saltat a Ull als mitjans! I això perquè portàvem una cosa especial, un reportatge sobre el tancament de Ràdio Televisió Valenciana amb talls de veu de les seues darreres emissions i de la manifestació en contra del tancament que es va fer a Barcelona. Amb entrevista al director de VilaWeb, Vicent Partal, i l'extreballadora de Canal 9, Anna Domenech, inclosa.

I després d'aquest reportatge especial, hem saltat a Què diu la xarxa? Curiositats com uns globus estratosfèrics que volen portar 3G als llocs on no hi arriba o l'aplicació per a mòbil per a saber la mida de sostenidor. 

I aquesta vegada hem acabat amb cultura. Hem parlat sobre capitalisme i cànnabis. També hem recomanat el programa de FortApache sobre la independència de Catalunya. Una gran recomanació per als periodistes, el llibre en francès que ha publicat Reporters sense fronteres sobre el periodisme a Síria. Després d'això ens hem posat poètics i hem rememorat Martí i Pol ja que el dilluns feia 10 anys de la seua mort. I d'una poesia a una altra més avantguardista, hem conegut què és la loopoesía de Jordi Corominas. I, abans d'acabar 5 activitats culturals a diferents preus que podem fer durant aquesta propera setmana a l'àrea metropolitana de Barcelona.

El conjunt del programa ha passat de l'hora, però com no tenim pressions de temps ja que no hi ha cap programa previ ni posterior, hem pogut gaudir de Benvinguts al paradís d'Obrint Pas per a acomiadar-nos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada