30 de gen. 2014

Programa 14


Hem arribat a la catorzena amb un programa on solament hem pogut estar Miquel i Jordi i, com no, Carmelo a la zona tècnica i Jéssica de veu en off. Sergi i Marc no han pogut portar-nos els seus apartats tot i que amb el guió que han preparat hem pogut omplir el seu temps.

Hem començat el programa amb la notícia més important de la setmana, l'aturada de la privatització de la sanitat a Madrid. Pot tenir efecte dominó? A Catalunya també es paralitzarà la privatització? Tot això responem.

Miquel ha sigut l'encarregat d'ampliar-nos més informació setmanal. Hem començat amb les noves exigències per a la construcció de Barcelona World i, just seguit, hem tractat d'explicar què passa exactament a Ucraïna (amb l'ajuda d'un gran anàlisi de VilaWeb), un país en conflicte i dividit entre pro-russos i pro-europeus. La darrera notícia que hem tractat és la crisi interna del PP amb persones que recolzen Rajoy, altres que recolzen Aznar i un sector que comença a sortir del partit cap a Vox.

El mateix Miquel ens ha apropat la previsió meteorològica en un breu anàlisi que ens ha passat Marc Lemus i, just seguit, hem fet una pausa musical.

La segona part del programa ha començat amb l'únic apartat que ha pre parat Sergi, però, per cobrir el temps, ha sigut més extens que altres vegades. Aquesta és la secció de mitjans i, en veu de Jordi, hem explicat la vaga a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la conversa que han tingut els treballadors en vaga a TV3 amb el cap de l'oposició, Oriol Junqueras. També hem explicat el panorama de crisi comunicativa amb la reducció d'ingressos per publicitat així com l'aparició de Barcelona ràdio.

La xarxa ha tingut un canvi essencial, almenys per avui, i és que enlloc d'explicar els moviments a les xarxes socials, hem vist diferents casos de falta de seguretat i espionatge. Des de l'Angry Birds a les neveres a través de l'internet de les coses. No es lliura ningú.

Llavors hem passat al darrer apartat, cultura. Hem començat amb l'efemèride dels 75 anys de l'arribada de l'exèrcit franquista a Barcelona amb àudios de l'època i relacionant-ho amb el dia internacional de l'holocaust i la mort de Blas Piñar. Després del gruix de l'apartat hem explicat breument la figura de Joan Salvat Papasseit per poder escoltar, en veu de Jéssica, dues de les seves poesies, Mester d'Amor i Dóna'm la mà. També hem aprofitat per dir les activitats culturals.

Abans d'acabar hem recordat el per què de l'absència de Sergi i Marc, futbol i exàmens, respectivament. I ja que hem dit tantes vegades que Sergi estava cobrint el Lleida-Alcoyano (derbi entre locutors), no està de mésndir que el partit ha acabat amb un empat a dos.


Rememorant els temps de revolució i la guerra civil hem acabat el programa amb la cançó "Papá cuéntame otra vez" d'Ismael Serrano.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada