6 de març 2014

Programa 19

Una setmana més hem fet el Punt i a part i en la dinovena edició no hi ha hagut cap problema en l'emissió, a més, la nova antena s'ha acabat d'instal·lar hores abans del programa i s'ha pogut emetre a través del dial. Miquel, Silvia i Jordi han sigut, com totes les setmanes, els locutors. Carmelo s'ha encarregat de la zona tècnica, Jéssica de la veu en off i Marc de la previsió meteorològica. A més, Aina ha tornat amb un reportatge sobre els Premis Oscars.

El 19é Punt i a part ha començat amb la notícia més destacada de la setmana: la crisi de Crimea al conflicte d'Ucraïna. S'ha analitzat els orígens de les protestes i la situació fins el moment. A més, s'ha destacat la filtració de Russian Today per la qual es podria parlar de cop d'estat preparat per enderrocar el president uncraïnès.

Just seguit al programa s'ha ampliat més actualitat setmanal amb el nou pla hidrològic que podria afectar al cabal de l'Ebre i per tant al delta d'aquest riu, un paratge protegit medioambientalment. Miquel ha volgut destacar també la retirada de Puyol del FCBarcelona i, com a barcelonista i "puyolista", li ha dedicat unes paraules.

A continuació ha arribat el torn de Marc Lemus que ens ha apropat la previsió meteorològica tot i que durant la setmana podeu seguir les informacions del temps al seu Twitter.

En tornar de la pausa, ha arribat el torn d'Ull als mitjans quan s'ha donat a conèixer el tractament que han fet el mitjans a la notícia del pla hidrològic que s'ha explicat uns minuts abans. A continuació, dins de la mateixa secció, també s'ha donat a conèixer què han dit els diferents mitjans sobre el debat de l'estat de la nació veient-se clarament les fílies polítiques de cadascun. També hem destacat que eldiario.es deixarà de mostrar publicitat als subscriptors ja que una oient ens ha informat via Twitter.
La xarxa ha estat marcada novament pels 10 anys de la web 2.0 destacant especialment l'aparició de Twitter. També un aparell que pausa els continguts televisius automàticament si el televident s'adorm.

A Territoris d'actualitat hem viatjat metafòricament a Síria per a conèixer el país arrel l'alliberament de Marc Marginedas (El Periódico) després de mesos de segrest en plena guerra civil síria.

A l'apartat cultural, s'ha pogut escoltar el reportatge dels Premis Oscars que ha fet Aina i la resta de continguts s'han centrat majoritàriament en el dia de la dona (que se celebra dissabte). S'ha donat a conèixer els orígens d'aquesta celebració i aprofitant la temàtica la part literària l'ha protagonitzat Isabel-Clara Simó amb un fragment de la seva obra Júlia. També s'ha valorat l'exposició d'Espriu al CCCB i s'han recomanat un munt d'activitats a realitzar durant la setmana.

El programa ha acabat amb una cançó seleccionada per Silvia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada