27 de març 2014

Programa 22


Tot l'equip del Punt i a part ha participat a un 22é programa carregat de notícies i que s'ha pogut escoltar a través del dial 90.0FM i a l'emissió en xarxa.

El programa ha començat amb les marxes de la dignitat com a notícia de la setmana. Hem repassat l'esdeveniment que va començar amb una gran marxa pacífica però va acabar amb enfrontaments després que pugés la tensió quan la policia va intentar desallotjar Plaza Colón quan els manifestants encara tenien permís per restar-hi. A més, hem repassat les declaracions de l'actor Willy Toledo després que el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, digués que aquest actor estava al darrere de l'organització de la marxa que, a més, tenia tocs nazis.

La resta d'actualitat setmanal ha estat marcada per la mort de Suárez. Hem pogut escoltar un repàs a la biografia de l'ex-president amb critiques i elogis a la seva figura. També hem vist l'augment del FN a la primera volta de les eleccions municipals a França i el càstig del PS pel descontent dels votants amb Holland al davant de l'executiu francès. També hem reprès el pla d'asfaltat de La Floresta ja que aquesta setmana ha hagut una reunió entre veïns i representats polítics al respecte. Amb poc temps per explicar-ho, hem tractat l'allunyament de tropes ucraïneses de Crimea i l'anunci que l'avió de Malàisia s'havia estavellat a l'Índic.

Després, Marc ha portat la previsió meteorològica que ens anuncia temps d'hivern durant uns quants dies. A continuació d'una pausa musical, Silvia ha reprès les marxes de la dignitat per fer un repàs a les portades dels mitjans espanyols al respecte. S'ha vist clarament quines capçaleres s'han encarregat més de criminalitzar la protesta i quines de centrar-se en les pròpies reivindicacions. El mateix ha fet amb el cens de catalans que podran votar a la consulta del 9 de novembre.

A Què diu la xarxa? hem continuat amb el repàs als 10 anys de la web 2.0 amb els exemples d'Instagram i Google Plus. També ens hem assabentat de la prohibició d'un llibre a l'Apple Store per tenir a la portada una dona nua i hem parlat del vídeo en el qual apareix el cantant de McFly tocant per al seu fill non-nat durant els 9 mesos d'embaràs.

A Territoris d'actualitat hem parlat de Qatar i les seves tradicions, cultura, història i llocs turístics per la celebració del GP de Motociclisme a aquell país.

El programa ha acabat a l'apartat cultural, marcat pel dia mundial de teatre que se celebra el 27 de març. La nostra veu en off, Jéssica, s'ha encarregat d'interpretar un monòleg de l'actriu catalana Assumpta Serna. Ja que Jéssica és actriu s'ha encarregat de seleccionar el fragment que ha volgut i ha resultat “brutal”. Després de resoldre per què dóna mala sort anar vestit de groc en una obra o la frase feta “molta merda”, hem recomanat dos programes de l'emissora (un sobre un home que dorm a un caixer automàtic i un altre sobre l'ètnia gitana i el flamec.

Hem acabat el programa fent referència a les marxes de la dignitat amb una versió del “Canto a Santa Bárbara”:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada