10 d’abr. 2014

Programa 24

Tot l'equip del Punt i a part ha contribuït per fer el que ha sigut l'últim programa fins el 30 de març. La setmana vinent no hi haurà programa per la festa i a la següent Ràdio Floresta prepararà activitats especials al barri per tal de celebrar el dia de Sant Jordi i, per tant, tampoc estarem en directe.

El programa ha començant desmentint una notícia sobre l'eliminació de les línies d'autobús escolar que arriben a l'escola de La Floresta. Tal com ens ha explicat el director de l'escola, Oriol Castellví, es tracta d'un traspàs de competències i, per tant, el Consell Comarcal elimina les línies perquè passen a estar gestionades per l'Ajuntament de Sant Cugat. També hem explicat que ja s'han redactat i aprovat les bases per a l'atorgament de les beques de menjador cara el curs vinent.

Just seguit hem presentat el vídeo-reportatge “Centre Direccional de Cerdanyola. Model a seguir?” que vam publicar dilluns al diari digital santcugatinforma.com, col·laborador en la realització del treball. Un reportatge de prop d'una hora de durada on es presenten els arguments de detractors i impulsors del Centre Direccional. També es mostren indicis de tractes de favor a empreses, la distribució de la zona després de la presentació del darrer PDU, la problemàtica dels abocadors i la inversió i efecte econòmic.

També hem ampliat més informació setmanal amb el debat del Congrés sobre el traspàs de competències a la Generalitat per poder celebrar la consulta sobre la independència al novembre. Hem escoltat diferents intervencions i hem contextualitzat la notícia fins concloure en el rotund no a la cessió de les competències.

La resta de notícies destacades han estat efemèrides. D'una banda hem tractat què va ser la Mancomunitat de Catalunya ara que fa just 100 anys del seu naixement. D'altra, Ruanda ha estat la protagonista pels 20 anys del genocidi i la massacre que va copsar el món sencer. Llavors, Marc Lemus ha sigut l'encarregat de portar-nos la previsió meteorològica.

Després d'una cançó, a Ull als mitjans hem repassat què ha dit la premsa espanyola respecte la proposta de l'Assamblea Nacional Catalana de fer una gran “V” entre l'avinguda Diagonal i la Gran Via la propera diada. També hem repassat els titulars, alguns molt divertits, sobre l'incident d'Esperanza Aguirre amb la policia.

A Què diu la xarxa? hem conegut diferents bromes tecnològiques. Es tracta d'un llistatd'innocentades sobre la tecnologia que han sortit als mitjans aquest any. Al proper programa continuarem aquest afer coneixent més bromes. També hem conegut una pàgina de Facebook que relaciona els moviments socials catalans entre si.

Territoris d'actualitat s'ha caracteritzat per un viatge fictici per Escòcia. Hem conegut els encants de les principals ciutats i el nord d'aquest país. L'excusa d'aquest viatge ha estat que mentre a Catalunya encara no hi ha permís per celebrar un referèndum, Escòcia el va pactar amb el conjunt del Regne Unit.


El programa ha acabat amb l'apartat de cultura que ha estat caracteritzat per una entrevista a Júlia Martínez, una molletana de 91 anys que sofreix pòlio des de petita. Actualment escriu les seves vivències a un blog. A l'entrevista hem pogut parlar de la seva malaltia, les seves vivències i el seu blog.

Hem acabat amb una cançó de Pau Alabajos, ja que aquest cantautor valencià farà un concert al Terra Dolça de Sant Cugat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada