15 de maig 2014

Programa 27


Tot l'equip ha estat present al programa 27, si bé, Marc Lemus no ha pogut explicar-nos la previsió meteorològica i ens ha passat unes quantes línies perquè les expliquéssim al programa. Jéssica, la nostra veu en off, fa uns quants programes que no ens recita res per a la secció cultura però cara la setmana vinent, tornarem a tenir una mica de poesia.

El Punt i a part 27 ha estat marcat per l'inici de la campanya de les eleccions europees. Hem explicat com han començat a aparèixer cartells i mítings arreu d'Espanya i més o menys els temes centrals d'aquesta: economia, independentisme, bipartidisme i polítiques de Rajoy. Si bé, amb l'assassinat d'Isabel Carrasco, presidenta de la Diputació de Lleó, la campanya s'ha vist truncada amb un dia sense actes (2 al PP) i l'aplaçament del cara a cara entre Cañete i Valenciano.

Just seguit hem tractat la marxa enrere de la Generalitat en l'externalització de la publicitat de TV3. Així i tot hem comentat els efectes que hagués pogut tenir aquesta mesura si Grupo Z o Grupo Godó (principal competència amb 8tv) haguessin gestionat la publicitat. D'aquesta manera, també hem escoltat i debatut fragments d'un reportatge dels treballadors de la cadena pública sobre aquesta externalització fallida.

Just seguit hem tractat informació de caire local amb la proposta del PSC sobre el reconeixement i millora del barri de Can Barata de Sant Cugat. Es tracta de fer que el barri estigui més integrat a la ciutat, però, alhora facilitar serveis als veïns pactant amb l'Ajuntament de Rubí. El barri de Can Barata té origen en la construcció autònoma del segle passat, tal com La Floresta.

Després de la previsió meteorològica, aquest cop llegida per Miquel, que ens anuncia una lleugera pujada de temperatures i sol, hem escoltat la cançó New York, New York en motiu dels 16 anys de la mort de Frank Sinatra.

Just al tornar d'aquesta pausa, hem repassat què han dit els mitjans de les declaracions de Felipe González sobre una hipotètica coalició entre Partit Popular i Partit Socialista. També hem vist quin tractament han fet de la informació que demostra que Castor és culpable dels sismes que sofreixen les Terres de l'Ebre i la Sènia. Just seguit hem debatut els dos temes.

A la xarxa hem conegut una aplicació antisocial, per fugir de la gent que es coneix; així com altres 7 aplicacions que milloren una mica la moda de l'autofoto. També hem conegut la Graph tv que serveix per conèixer quina valoració fan altres usuaris de sèries i capítols per veure l'evolució per temporades i saber si ens pot agradar una sèrie o no.

Just seguit hem conegut Bèlgica i especialment la ciutat de Brussel·les ja que aquesta és una de les seus de la Unió Europea de la qual tant es parla arrel de les eleccions.

Finalment, a la secció cultural hem entrevistat la iniciativa Increïble Comestible Cerdanyola de plantar horts urbans a zones verdes descuidades per promoure la tornada de l'agricultura a les ciutats i començar a construir la sobirania alimentària.

Hem acabat el programa amb una mica de jazz i una petita lliçó de dialectalismes de la llengua catalana ja que el nom de la cançó, Watermelon man, té una traducció idèntica en el dialecte valencià (meló d'aigua), mentre que en català central (síndria) o altres variants valencianes (meló d'Alger) no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada