22 de maig 2014

Programa 28


De nou tot l'equip s'ha reunit per fer possible un Punt i a part 28 caracteritzat indubtablement per les notícies d'actualitat de caire polític però també amb els tocs curiosos i de cultura que tractem d'aportar cada dia. Marc no ens ha pogut oferir la previsió meteorològica, però ens ha enviat un petit resum, i Jéssica ha tornat a llegir poesia a la secció cultural.

El programa 28 ha començat amb la notícia de la setmana que és el possible tall d'emissions de TV3 i la impossibilitat d'obtenir la reciprocitat amb altres territoris arrel del Real Decret que possiblement s'aprovi aquest divendres al Consell de Ministres. A aquest es determina que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha de perdre un múltiplex que conté quatre canals dels quals TV3 n'utilitza un amb la seva versió en alta definició. Aquesta notícia també ha obert el debat sobre si la informació se sabia d'abans i s'ha guardat fins les europees per treure rèdit electoral.

Just seguit hem ampliat més actualitat setmanal amb un repàs a les oposicions a al TIL que es vol impulsar a Balears. El TIL tracta de fer una educació trlingüe amb assignatures donades en català, castellà i anglès. Els professors, però, creuen que és una norma que va en detriment de l'educació pú lica de qualitat i, a més, afectaria greument a la normalització lingüística. D'aquesta manera, hem conegut el cas de la vaga de fam de Jaume Sastre per tal de protestar contra aquest model educatiu que està implantant el govern popular de Bauzá a les illes.

Les altres dues notícies de la setmana han ocupat menys temps, en prier lloc, hem repassat la recta final de la campanya de les eleccions al Parlament Europeu amb les darreres declaracions dels candidats i les declaracions de Cañete sobre la superiorritat intel·lectual de l'home després del debat amb Valenciano. En segon i darrer lloc, hem conegut la notícia que el fill de Tejero, suspès després d'haver-se mostrat favorable al colp d'estat de son pare, tornarà aser coronel de l'exèrcit espanyol.

Després de la previsió meteorològica de Marc en veu de Miquel i una cançó del nou disc de Cesk Freixas ja que el presenta aquest cap de setmana a Barcelona, hem tornat al punt i a part on hem reprès dos dels temes que ja havíem tractat per veure què han dit la resta de mitjans. Hem conegut, llavors, què ha dit la premsa espanyola arrel de les declaracions masclistes de Cañete i de la compareixença d'Homs per anunciar el possible Reial Decret que afectaria a la televisió pública catalana.

A la secció de xarxa hem reprès les aplicacions mòbils que permeten fer-se autofotos més originals, un tema que ens ha animat a parlar dels riscos de l'anomenat fenòmen "selfie". També hem conegut el reconeixement judicial de l'anomenat dret a l'oblit a laxarxa i els problemes que significarà per a gegants informàtics com Google.

A l'apartat de Territoris d'actualitat hem conegut els indrets més importants de Lisboa arrel de la celebració de la final de la Champions entre Real i Atlético de Madrid.

A la darrera secció, cultura, hem reprès un autor que ja havíem tractat una altra setmana, Carlos Salem, per la publicació del seu nou llibre #Follamantes. Per això hem escoltat en veu de Jéssica la seva poesia "Co-razones". La sobirania alimentària ha tornat a ser la protagonista de la secció cultural del programa amb el repàs al 1er festival de música de trinxera de La Floresta que es va celebrar el passat diumenge al Chambao del costat de l'estació.

Hem acabat el programa amb una cançó d'un grup balear en clara referència a la lluita dels professors insulars contra el TIL:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada