12 de juny 2014

Programa 31


Una setmana més hem fet Punt i a part però, amb les obres a l'emissora, l'hem enregistrat i penjat en forma de PodCast a la xarxa. A aquest programa ja no participa Silvia (ja que la setmana passada va realitzar el seu darrer programa) i tampoc ho fa Carmelo ja que el programa no va ser en directe. La resta de l'equip ha presentat un programa caracteritzat per informacions polítiques al voltant del G7, el PSOE i CiU.

El programa comença amb la notícia més important de la darrera setmana. Tot i que la majoria de mitjans ho han ignorat, al Punt i a part hem destacat el G7 i els vincles polítics i mesures econòmiques que no han transcendit a la llum pública. Hem tractat la sortida temporal de Rússia del G8 i la pressió que rep aquest país per normalitzar la situació a Ucraïna des de la crisi de Crimea. Si bé, els països europeus del G7 aposten pel diàleg amb el kremlin i Obama es mostra més convençut d'una solució. També tractem com cap de l'executiu nord-americà accepta no conèixer el funcionament de la Unió Europea. Poc es pot dir de les mesures econòmiques més que el rebaixament de taxes del BCE i l'augment de milionaris al món, fet que augmenta la diferència entre rics i pobres.

La renúncia de Susana Díaz a presidir el PSOE és una altra de les notícies més importants que tractem al programa. Els socialistes, que viuen una dolenta situació, tenen el repte de fer reviure el partit sense cremar líders carismàtics. Dins del PSOE també es veuen les poques veus crítiques que han sorgit per la llei d'abdicació reial. Tot i que reconeixen els orígens republicans, tots els diputats socialistes al Congrés van votar a favor de la continuïtat d'una monarquia parlamentària a Espanya.

CiU és la protagonista de la següent notícia després que Duran abandoni la primera fila d'Unió Democràtica de Catalunya. Això pot significar l'abandonament de la vida política, tot i que no està confirmat. Aquesta decisió es lliga directament a les discrepàncies òbvies entre Duran i Mas pel procés independentista. Duran també apunta la falta de diàleg amb el govern espanyol i la seva aposta confederal.

Un cop tractades aquestes notícies, Marc Lemus aporta la seva previsió meteorològica. Després d'una breu pausa, el Punt i a part continua amb una secció de mitjans represa per Jordi i variada lleugerament. A l'apartat es parla de l'autocensura que ha sofert El Jueves per una portada crítica amb la monarquia. RBA, la seva editora, ha estat qui ha ordenat la no-publicació d'aquest exemplar tot i que no es descarten pressions polítiques. Just seguit analitzem el fenomen Podem des del prisma de l'ús que han fet dels mitjans de comunicació de masses per atreure el vot. Els Mass Media tenen molt poder i la xarxa, a diferència del que ens va fer creure Obama, no és el principal factor per elegir el vot.

A la secció de xarxa coneixem l'aposta tecnològica i robòtica de l'escola Carme Auguet del Pont Major per atreure nous alumnes i fomentar una educació diferenciada a la de la resta de les escoles amb protagonisme dels alumnes. Just seguit tractem les pàgines fraudulentes de Facebook que, a través de continguts eròtics o de falsos concursos, fomenten la participació en falsos concursos i estafes en línia.

Just seguit fem un viatge per la situació social de Brasil amb manifestacions, desallotjaments i crítica al mundial de futbol que comença aquesta setmana. Gran quantitat de població no accepta un mundial que ha provocat endeutament públic i el desplaçament de població per donar una bona imatge.

El programa acaba a la secció de cultura on tractem la dimissió de Natalia Garzón, directora de la SGAE, i totes les polèmiques que envolten la Societat. També tractem l'erotisme de la infància i la petició de Facua a Carrefour perquè retiri uns bikinis amb farciment per a nenes d'entre 9 i 14 anys. Continuant amb la dona objecte coneixem el masclisme evident a les lletres del reggaeton i una iniciativa que fotografia representacions de situacions misògines de les lletres d'aquest gènere musical.

El programa acaba amb una cançó referent a la decisió de Duran:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada