19 de juny 2014

Programa 32

En l'últim programa de la temporada ha tornat a estar en format PodCast únicament i per això solament hem participat Marc, Jéssica, Miquel i Jordi. Esperem podem acomiadar la temporada la setmana que ve en directe, cosa que anunciarem per les xarxes socials. El Punt i a part 32 ha vingut marcat per l'actualitat florestana però també per moltes altres informacions de tots els nivells que han succeït aquesta setmana.

D'aquesta manera, la primera notícia tractada és l'okupació de les sis cases de professors de l'antiga Escola Municipal. L'okupació ha estat realitzada pel moviment Sis claus masoveria urbana amb la intenció de forçar l'Ajuntament de Sant Cugat a instaurar de forma més eficaç la masoveria urbana a la ciutat. L'Ajuntament respon que fan tot el possible per impulsar-la i, a més, assegura tenir un projecte de lloguer social per a aquestes cases de propietat pública. El govern municipal reivindica una reforma dels edificis per poder-los habitar i recomana als okupes abandonar el lloc pel risc, si bé, els okupes el neguen; totes dues parts avalades per arquitectes.

Encara a la notícia de la setmana es tracten dos altres temes que han succeït a la mateixa Floresta durant la setmana. En primer lloc, les queixes veïnals pel preu de la piscina i, en segon lloc, la petició de l'AMPA de l'Escola de La Floresta per dotar el centre d'un Pla d'Autoprotecció.

La resta de notícies setmanals s'allunyen de La Floresta per tractar, en primer lloc, l'incendi de Tivissa. Comença la temporada de focs després d'un hivern no gaire plujós. Just seguit ens hem assabentat com Gazprom ha tallat el subministrament de gas a tota Ucraïna sense afectar a la resta d'Europa. En qualsevol cas, es demostra que Rússia té la capacitat de controlar el subministrament de mitja Europa. En aquest cas concret, s'espera el pagament del deute d'Ucraïna amb l'empresa russa, tot i que res està clar.

Abans de la previsió meteorològica i la pausa corresponent, repassem de forma molt breu dues notícies que fa setmanes que apareixen als mitjans: la crisi de candidats al PSC i la coronació de Felip VI.

A l'apartat de mitjans reprenem El Jueves per conèixer com els dibuixants que van abandonar la revista després de la censura de RBA han impulsat un còmic sobre la figura del rei Juan Carlos. Canviem de mitjà per conèixer la marxa de Buruaga de la COPE i acabem amb una notícia de la influència d'empreses sobre el Mundial que quasi cap mitjà de comunicació ha tractat, el que ha obert la porta a un petit debat de la capacitat de manipulació informativa en favor d'empreses anunciants.

A la secció de xarxa coneixem com la figura dels YouTubers no sols representa oci sinó també capacitat de guanyar molts diners a través de la figura de Pie Die Pew. També ens assabentem de l'error d'alguns iPhones els carregadors dels quals es podes sobreescalfar. Finalment, també coneixem 5 pasos per tindre cura d'un smartphone i evitar virus o problemes de privacitat.

A Territoris d'actualitat viatgem a Colòmbia, on recentment s'han realitzat eleccions presidencials. La victòria de Santos significa una continuació en les negociacions de pau amb les FARC, una agrupació que centra el repàs que Miquel fa sobre el país.

A la secció de cultura coneixem un altre poeta actual, Diego Ojeda, que recentment ha publicat el seu llibre Mi chica revolucionaria. També tractem la situació de l'art en zones en conflicte centrant-se en un Centre Cultural de Donetsk ocupat per les tropes pro-russes en plena crisi a Ucraïna.


El programa acaba amb la següent cançó:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada