26 de juny 2014

Programa 33

Al darrer programa de la temporada ens hem acomiadat i en l'entrada del programa Jordi ens ha fet un petit avanç del que preparem per la temporada que ve. Però abans de pensar en el futur en aquest últim programa de la temporada ha tornat a estar en format PodCast únicament i per això solament hem participat Marc, Jéssica, Miquel i Jordi. El Punt i a part 33 ha vingut marcat per l'actualitat de la reforma fiscal i de la imputació de la infanta Cristina. 

D'aquesta manera, la primera notícia tractada és la reforma fiscal. El divendres passat el consell de ministres va presentar el projecte de la Reforma Fiscal i al programa coneixem els seus punts claus. Un d'aquests punts d'estacats ha estat la baixada del IRPF, la poca lluita contra els paradisos fiscals on només s'entregarà una llista de morosos i les indemnitzacions per ser acomiadats.  

La resta de notícies setmanals han estat les declaracions al voltant de la imputació de la infanta Cristina. Després de més de quatre anys de diligència, el jutge José Castro va tancar la instrucció del "cas Nóos" i ha decidit mantenir la imputació sobre la germana del Rei Felip VI. En la següent de les notícies de la setmana hem tractat el pagament que haurà de realitzar la Generalitat de Catalunya per cada alumne que no pugui trobar una escola pública que tingui com a llengua vehicular el castellà. Totes aquestes mesures en les noves reformes de la LOMCE que Irene Rigau encara ara no hi està d'acord.  

Abans de la pausa Marc Lemus ens ha explicat quin serà el temps de la Floresta i s'ha acomiadat del programa. A l'apartat de mitjans hem conegut un nou mitjà que intenta ser un periodisme de veritat, aïllat dels pagaments de les granes empreses i amb una mirada crítica i així exactament és com és diu aquest nou mitjà. A falta de 24 dies per acabar la seva recollida de bons econòmics que estan fent a través del Verkami ja porten 33.310€ recollits. Hem tingut uns minuts per recomanar-vos Freaky Ship, un programa amic que estrena nova temporada. Hem rigut en amb un titular del diari de Panamà, on en portada titulada "Gilipollas", després de la desfeta de la selecció espanyola al Mundial de Brasil.  

A la secció de xarxa hem conegut els nous antidisturbis del futur. És diu Skunk Riot Control Copter i es tracta d'un 'drone' volador equipat amb quatre fusells d'aire comprimit capaços de disparar, en total, fins a 80 bales de plàstic per segon, entre moltes altres utilitats pràctiques per combatre els antiavalots. També hem presentat Plutomailun servei de correu electrònic gratuït que permet editar correus que ja s'han enviat o fer que s'autodestrueixin passat el temps que es determini

Territoris d'actualitat hem viatjat a Iraq, des d'on les darreres setmanes ens arriben un seguit de notícies respecte un alçament jihadista que a dia d’avui travessa el país sencer. Però més enllà d'això hem conegut la causa i el precedent històric d’aquest fet.  

A la secció de cultura hem recorregut al passat amb l'impacte de la bombolla immobiliària i hem recomanat la pagina web Naciónrotonda.com, un lloc web on podreu veure quina ha estat l'evolució de cada ciutat després de la bombolla. Hem reconegut la feina de Joan Fuster en el 22é aniversari de la seva mort i hem recordat que aquest mateix dijous comença la Festa Major de Sant Cugat.

Abans d'acabar el programa Jordi ha explicat quin serà el nostre projecte de futur i la possible remodelació d'aquest programa en format tertúlia. Així doncs, després d'un any de programa ens hem volgut acomiadar amb aquesta cançó que representa el que nosaltres hem volgut aconseguir amb aquest programa. Fins la temporada vinent!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada