23 d’oct. 2014

Programa 34 - La Floresta Parla


L'inici de la segona temporada del Punt i a part ha estat lleugerament accidentat. Hem hagut de començar gairebé mitja hora tard per alguns problemes de l'equip tècnic i la desconeixança per solucionar-los ja que és nou. Aquest fet ha provocat la inversió de l'ordre del programa deixant l'entrevista per a la primera part i les notícies i la resta de seccions a la segona. Malgrat tot, hem pogut penjar el programa en forma de PodCast.

Ramon Piqué representant La Floresta Parla al Punt i a part // Foto: Miquel Margalef


D'aquesta manera, el programa comença, després de les presentacions, amb l'entrevista a Ramon Piqué que ha acudit a l'estudi de Ràdio Floresta com a representant de La Floresta Parla. L'entrevista s'ha centrat en les reclamacions de l'organització al voltant del Pla de Millora però també s'ha tractat la participació ciutadana en termes més generals així com altres afers del Consell de Barri del passat 14 d'octubre. Piqué no descarta mobilitzar-se de nou si l'Ajuntament no compleix el que s'ha acordat i s'acordi en el procés de participació.

Després d'una secció de literatura i una cançó, el programa ha continuat amb les notícies de caire local, centrades aquesta vegada en els altres afers del Consell de Barri no tractats a l'entrevista com són l'evolució de les negociacions entre 6Claus i l'Ajuntament per portar la masoveria urbana a La Floresta i la situació de l'okupació al barri.

A nivell local també s'ha tractat la mobilització de la PAH a Sant Cugat que està clarament protagonitzada per membres d'aquesta organització de Rubí i que, sembla, no acaba d'arrelar a la societat santcugatenca. En canvi, el que sí que arrela és un nou projecte d'autoorganització com és el complex Cal Temerari que preten estar en funcionament a partir del gener. 

El Cas Pujol i les negociacions entre els partits sobiranistes han estat les notícies d'àmbit català, la vaga d'estudiants del 21, 22 i 23 d'octubre i les targetes "black" de Caja Madrid han protagonitzat les informacions de caire estatal i, finalment, a les notícies internacionals hem explicat breument l'evolució del brot d'Ebola tant a Àfrica com a Espanya i l'avançament de l'Estat Islàmic a Kobani.

A la secció d'esports hem repassat els resultats del darrer cap de setmana. A continuació hem recomanat unes quantes activitats culturals que es podran realitzar abans del dimecres vinent i hem conegut la previsió meteorològica per als pròxims dies.

D'aquesta manera ha acabat el programa. Esperem que l'edició següent no tingui tants problemes i puguem començar a l'hora prevista i amb qualitat d'emissió i gravació.

A més, els dos propers programes tindran una entrevista especial pensada de cara al 9 de novembre. D'aquesta manera, la setmana vinent ens acompanyarà Societat Civil Catalana i a la següent l'Assemblea Nacional Catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada