30 d’oct. 2014

Programa 35 - Societat Civil Catalana


A la trenta-cinquena edició del Punt i a part es presenta la primera de les entrevistes prèvies al 9 de novembre acompanyats per Societat Civil Catalana Sant Cugat. Ara bé, el programa ha començat, com acostuma a fer-ho, amb les notícies.

Respecte Sant Cugat hem repassat els principals esdeveniments de la Festa de Tardor centrant-se en la mostra d'entitats i escoltant diferents participants. La segona de les notícies s'arrastra des del programa anterior. Es tracta de la transcripció del PGM de La Floresta que cedeix uns terrenys al tocar de les cases dels mestres per construir habitatge social. Després de veure les primeres imatges del projecte, La Floresta Parla recerca més informació per començar el diàleg amb l'Ajuntament. 

La PAH ha estat la protagonista de la primera de les notícies catalanes per la seva proposta de cedir els habitatges buits de les entitats financeres a les institucions per fer habitatge social. També hem repassat la polèmica del Projecte VISC+ que permetrà la venda de les dades mèdiques dels catalans a farmacèutiques i laboratoris.

L'assemblea de Vistalegre de Podemos a nivell estatal d'on Pablo Iglesias ha sortir reforçat ha estat la notícia més destacada a les notícies espanyoles. Les eleccions de Brasil i Tunísia han estat les dues notícies internacionals tractades.

MªJosé Argerich i Manel Béjar durant l'entrevista al Punt i a part // Foto: Miquel Margalef

Després de la previsió meteorològica, una breu secció de literatura i una cançó, el programa ha continuat amb el seu element principal. Aquesta setmana s'ha realitzat la primera de les dues entrevistes prèvies al 9 de novembre. En aquesta ocasió l'entitat entrevistada ha estat Societat Civil Catalana; concretament MªJosé Argerich, presidenta, i Manel Béjar, portaveu; tots dos càrrecs de l'agrupació de Sant Cugat.

A l'entrevista hem conegut l'activitat de l'entitat, la capacitat de mobilització així com les principals línies de posicionament ideològic. Hem tractat diferents aspectes previs al procés participatiu del dia 9 i de les reivindicacions i crítiques a Sant Cugat. La següent setmana Manel Porta, coordinador de l'Assemblea Nacional Catalana, serà l'encarregat de donar el punt de vista oposat.

El programa ha acabat amb un recull d'activitats culturals que es poden realitzar a la ciutat abans del proper programa.

1 comentari: