4 de des. 2014

Programa 40 - Societat Civil Catalana


El programa 40 tanca el bloc de dos programes d'anàlisi del 9N i les reaccions polítiques i judicials. En aquesta edició ens han acompanyat MªJose Argerich i Manuel Béjar, presidenta i portaveu de Societat Civil Catalana a Sant Cugat. 

Abans de l'entrevista hem fet la primera part informativa. A les notícies locals ens hem assabentat de les controvèrsies polítiques entre oposició i govern pel nou pressupost municipal del 2015, la festa que farà de forma unilateral la Comissió de Carnaval després que l'Ajuntament no hagi respost a les seves reclamacions i les darreres informacions pel que fa a l'educació a Sant Cugat publicades als DOGC.

Les informacions catalanes tracten els pressupostos de la Generalitat de cara a l'any vinent amb l'impuls d'una hisenda pròpia i el deute com a elements centrals; i el naixement de Moviment d'Esquerres (MES). A nivell estatal hem conegut la baixada de l'atur, la mort d'un aficionat del Depor abans del partit contra l'Atlético de Madrid per enfrontaments entre ultes i el nomenament d'Alfonso Alonso com a ministre de sanitat. A nivell internacional hem conegut l'alliberament del general segrestat a Colòmbia per part de les FARC i les reivindicacions d'igualtat racial als Estats Units.

Manuel Béjar i MªJose Argerich durant l'entrevista // Foto: Miquel Margalef
Després dels esports, la previsió meteorològica i la pausa, hem començat l'entrevista amb Societat Civil Catalana de Sant Cugat. Hem tractat diferents temes com els resultats del 9N i l'anàlisi que en fa l'organització unionista, les propostes de Mas, ANC i Junqueras d'ara endavant, les garanties legals... Això ha allargat lleugerament el programa.

El Punt i a part 40 ha acabat amb un repàs a les activitats culturals que es poden fer a la ciutat abans del proper programa. A falta de confirmació, a la següent edició ens acompanyaran membres de la PAH de Rubí per parlar de la mobilització a Sant Cugat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada