11 de des. 2014

Programa 41 - PAH Rubí


El Punt i a part 41 està marcat per una interessant entrevista a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Rubí al voltant de la seva mobilització en forma d'acampada a una oficina de Catalunya Caixa al carrer Villà de Sant Cugat. A més, els quatre convidats, expliquen la seva situació i com van arribar al moviment. 

Abans, però, el programa comença repassant l'actualitat santcugatenca amb els 5'7 milions d'euros del Pressupost (encara per aprovar) de la Generalitat que aniran destinats a Sant Cugat. També hem explicat l'evolució del conflicte polític del Pacte per la nit i el de la Comissió de Carnaval amb l'Ajuntament.

A les notícies catalanes tractem la ventada de dimarts que va deixar dos morts a Terrassa, l'aturada provisional del sobiranisme a nivell institucional per la falta d'acord i la recerca de suports per aprovar els pressupostos per part de l'executiu de Mas així com la pobresa energètica.

A nivell d'Espanya hem explicat l'evolució del cas Nóos amb la petició de 19 anys de presó per a Urdangarín per part del fiscal i del cas Gürtel amb el probable arraconament del jutge Ruz. A nivell internacional hem conegut la reelecció de Merkel com a cap de la CDU amb un ampli suport malgrat els anys de lideratge i governança així com la gran polèmica oberta al voltant de les pràctiques repressives de la CIA després d'un informe del Senat dels Estats Units en què s'expliquen casos de repressió i tortura per part d'aquesta després de l'11S.

D'esquerra a dreta: Ismael Jiménez, Luz Agudelo, Edwin Landa i Wilson Saca de la PAH de Rubí // Foto: Miquel Margalef

Després dels esports i la pausa, hem entrevistat a Ismael Jiménez, Luz Agudelo, Edwin Landa i Wilson Saca, tots quatre representants i afectats de la PAH de Rubí, els darrers tres afectats pel Catalunya Caixa; principal motiu de la mobilització a Sant Cugat. Amb ells parlem de la pròpia acampada, de les reaccions polítiques, del desallotjament quan van intentar ocupar una altra oficina a la ciutat... A més, coneixem les vivències de cadascun d'ells.

El programa acaba amb una breu agenda cultural que anuncia, de forma especial, el Consell de Barri extraordinari que se celebrarà el proper dimarts 16 de desembre a les 20h. al Centre Cívic de La Floresta. A falta de confirmació de qui serà concretament el convidat, al següent programa, darrer abans d'una aturada de tres setmanes per Nadal, serà 6Claus per parlar del projecte de masoveria urbana que impulsen ja a dia d'avui a les cases dels mestres del barri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada