15 de gen. 2015

Programa 43 - claus del 2015



El Punt i a part 43 ha estat el primer del 2015 i per això hem canviat l'habitual entrevista per un repàs a les claus informatives que s'esperen aquest any. Abans, però, hem repassat l'actualitat setmanal.

A nivell local hem conegut la decisió de la PAH de Rubí d'alçar l'acampada de Sant Cugat, les properes dates de reunions de grups de treball i Consells de Barri de La Floresta (amb especial interès pel Pla de Millora i els diners de lliure disposició), la decisió de Ferran Villaseñor, actual portaveu dels socialistes al Ple Municipal, de deixar el PSC i el possible acord entre Ajuntament i Comissió de Carnaval després de setmanes d'enfrontaments.

Les notícies catalanes han girat al voltant del procés sobiranista amb el desacord entre Junqueras i Mas. En acabar el programa el president de la Generalitat ha convocat eleccions pel 27 de setembre i ha anunciat que ha tornat la unitat, cosa que no hem pogut explicar ja que encara no s'havia anunciat. També hem destacat l'evolució del Cas Pujol i la defensa del jutge Vidal per poder continuar escrivint l'esborrany d'una Constitució Catalana.

D'àmbit espanyol sols hem conegut la reforma del Codi Penal i l'acord entre PP i PSOE per introduir mesures més contundents amb el terrorisme, mentre que a nivell internacional hem repassat l'ofensiva de Boko Haram a Nigèria i la tornada de Charlie Hebdo als quioscos. 

Abans de la pausa hem fet un repàs als resultats esportius del cap de setmana i hem conegut la previsió meteorològica. La breu secció de literatura que sempre obre la pausa ha estat caracteritzada de forma especial en homenatge a Charlie Hebdo per l'article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans on es reconeix el dret a la llibertat d'opinió i expressió.

El Punt i a part 43 fa un repàs a les claus informatives del 2015 // Foto: Jordi Pascual
"I, de sobte, quan tot semblava perdut, va començar el 2015". Així hem iniciat el repàs a les claus informatives que marcaran aquest nou any. Hem buscat més context per aclarir els temes centrals de l'actualitat. A nivell local hem destacat el Pla de Millora, la masoveria urbana, la participació ciutadana i les eleccions municipals.

A nivell català hem destacat una única clau informativa, ja que l'econòmica l'hem fusionada amb l'àmbit estatal, que ha estat el procés sobiranista. A nivell estatal, les eleccions generals, la crisi i la corrupció. 

El repàs per les claus informatives del 2015 ha culminat amb el tema internacional que s'ha guanyat el centre mediàtic en tan sols 15 dies, el jihadisme. Alhora, hem apuntat a la correlació de forces de les potències i potències emergents, la relació Cuba-Estats Units i les negociacions entre les FARC i el govern colombià.

El programa ha acabat, com sempre, amb la recomanació d'unes activitats culturals. Els propers convidats seran 6Claus per parlar de masoveria urbana i quan serà una realitat a la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada