5 de febr. 2015

Programa 46 - Francesc Carol



Al Punt i a part 46 entrevistem el Tinent d'Alcalde de Governació, Seguretat i Participació Ciutadana, Francesc Carol, per tractar les dades de l'Observatori Sociològic municipal realitzat per l'Institut Opinòmetre i on es poden veure dades interessants envers la pobresa o la ideologia a la ciutat, entre d'altres. Abans, però, hem repassat l'actualitat local amb els moviments de cara a les eleccions municipals. Podem vota virtualment com es presentarà a les eleccions, el PSC situa a Pere Soler com a cap de llista i ERC inicia conversacions amb MES. També hem conegut les afectacions de la nevada a la ciutat, tot i que a l'hora d'emissió del programa (19h.) les poques incidències que s'havien produït pel matí ja havien estat solucionades.

A les notícies d'àmbit català hem conegut la intenció de la Generalitat de pagar les vacunes als malalts d'Hepatitis C a través del CatSalut després de la pressió ciutadana sorgida arrel de l'eliminació d'aquesta ajuda per part del govern central. Hem revisat també l'ascens de l'atur i la mort de Jose Manuel Lara.

Les notícies d'àmbit estatal s'han centrat en la multitudinària "Marcha del Cambio" que va fer Podem a Madrid, la tornada de la cadèna pertètua a Espanya arrel del pacte entre PP i PSOE per impulsar mesures anti-jihadistes i la controvèrsia envers el 3+2 que impulsa el ministre Wert per a les universitats espanyoles. Finalment, a nivell internacional hem conegut les negociacions del nou govern grec arreu d'Europa per acabar amb les polítiques d'austeritat i la troica així com la filtració publicada per Crític on es poden veure negociacions entre la UE i altres països per afavorir el turisme sanitari.

Francesc Carol al seu despatx, on vam enregistrar l'entrevista emesa al Punt i a part 46 // Foto: Jordi Pascual

Després d'assabentar-nos dels resultats esportius, la previsió meteorològica i fer una pausa que girava al voltant del 73é aniversari del naixement d'Ovidi Montllor, hem fet l'entrevista a Francesc Carol. Ens hem centrat en cinc punts concrets com és la dificultat dels santcugatencs per arribar a final de mes (especialment marcada a La Floresta - Les Planes), la informació que facilita l'Ajuntament sobre les seves actucions, la qualificació del govern municipal i els partits polítics amb representació al consistori, la satisfacció de la ciutadania de residir a Sant Cugat i la percepció de seguretat que ha obert la porta a una breu reflexió sobre la ubicació de càmeres de seguretat als carrers.

Després d'una breu agenda cultural, ha acabat el programa. La setmana següent ens acompanyarà l'AMPA de l'Escola de La Floresta per parlar del Carnaval que han organitzat així com algunes de les reivindicacions del col·lectiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada