5 de març 2015

Programa 50 - El Mussol


Al Punt i a part 50 fem una mínima celebració d'arribar al mig centenar d'emissions amb una editorial i cunya especials. Si bé, no és un programa especial en el seu conjunt i continua informant de l'actualitat local i supralocal. En aquesta ocoasió ens acompanya El Mussol, organització naturalista, per tractar el Reconnecta en Verd i el Programa de Medi Ambient que presenten a la Casa de Cultura perquè els partits que vulguin el puguin incorporar al seu programa de cara a les municipals.

Abans, però, repassem l'actualitat local amb un munt de notícies com la primera visita de la Comissió de Seguiment a les obres del Pla de Millora de La Floresta, la convocatòria del grup de Territori i Mobilitat per tractar aquest tema entre d'altres, la ratificació del comitè electoral de Jorge Carreras com alcaldable pel PP, la queixa de la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat per l'augment de l'Impost de Societats i el trasllat de la policia local a la plaça de la Vila.

A nivell català repassem les tensions internes a ICV pel procés sobiranista amb la marxa de Raül Romeva i la dimissió de Teresa Mira, la constitució de la Marea Blanca catalana i la celebració del Mobile World Congress i les novetats tecnològiques que aporta. 

Les notícies estatals, per la seva banda, repassen el desbordament de l'Ebre, la baixada de l'atur i els vuit detinguts per haver lluitat a la guerra d'Ucraïna mentre que a nivell internacional coneixem les mobilitzacions contra Putin a Rússia després de l'assassinat d'un líder opositor i la victòria de Demòcrates per Andorra a les eleccions al Principat.

Carme Farre, d'El Mussol, durant l'entrevista a l'estudi de Ràdio Floresta // Foto: Miquel Margalef

Després d'assabentar-nos dels resultats esportius del cap de setmana, assabentar-nos de la previsió meteorològica i fer una pausa amb una cunya especial que repassa alguns moments del programa per celebrar la cinquantena, hem représ el Punt i a part amb una entrevista a Carme Farre, biòloga i paisagista, amb qui hem parlat de la viabilitat del Reconnecta en Verd plantejat per l'Ajuntament que ha de permetre unir La Floresta i Sant Cugat amb un camí pel qual no es trepitgi asfalt. Això ens ha portat a tractar directament l'estat de les rieres de la ciutat, per on hauria de passar aquest recorregut. També hem repassat els principals punts del Programa de Medi Ambient que fan públic el dia de la publicació d'aquesta entrada, dijous 5 de març, a les 19:30 a la Casa de Cultura de Sant Cugat.

El programa acaba amb una agenda cultural centrada en les jornades feministes de cara al dia de la dona. Al proper Punt i a part probablement ens acompanyi algun representant de La Floresta Parla per tractar l'inici d'obres del Pla de Millora i el mateix Reconnecta en Verd. Si bé, la coincidència del programa amb l'assemblea que han preparat sobre el Reconnecta en Verd al Casino ho dificulta i pot ser acabi sent enregistrada o l'haguem d'aplaçar. Avisarem a les xarxes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada