3 d’abr. 2014

Programa 23

L'equip habitual del Punt i a part ha sigut l'encarregat de portar el programa 23 a Ràdio Floresta i que ha estat caracteritzat pel socialisme a Europa per les eleccions franceses i les primàries al PSC. El programa s'ha pogut escoltar a través del 90.0FM i a radiofloresta.com.

La notícia de la setmana ha estat les eleccions municipals franceses. Després d'una primera volta, que ja vam explicar la setmana passada, els francesos tenien una cita per demostrar quina és la força del Front National i el declivi del socialisme. Finalment, el Parti Socialiste va mantenir l'alcaldia de París i Estrasburg com a excepcions perquè l'Union pour un Mouvement Populaire ha aconseguit l'alcaldia a moltes de les ciutats que estaven en mans del PS des del 2008. El FN s'ha situat al mapa amb l'alcaldia de 10 ciutats importants.

Just seguit hem repassat més actualitat setmanal amb les eleccions primàries del PSC i la victòria de Collboni així com la polèmica que s'ha creat per la votació en massa d'immigrants a aquests comicis. Sembla ser que van ser enganyats per votar a unes primàries que no sabien ni què eren. El PSC també ha sigut protagonista de la següent notícia pel pacte entre aquest partit i el Govern de la Generalitat de Catalunya per tirar endavant el projecte de Barcelona World. També hem explicat el retorn a Espanya de Javier Espinosa i Ricardo García, periodista i fotògraf segrestats a Síria.

Després de la previsió meteorològica en mans de Marc i que ha explicat l'arribada de mal temps, hem escoltat una cançó i hem continuat al Punt i a part per repassar què havien dit els mitjans al voltant de la sentència del TC sobre la declaració de sobirania del Parlament i sobre les declaracions de Rouco Varela al funeral de Suárez. 

A Què diu la xarxa? hem acabat amb el repàs als 10 anys de la web 2.0 que portàvem diverses setmanes realitzant. La Primavera Àrab i el crowdfunding han estat protagonistes d'aquesta secció, mentre que a Territoris d'actualitat hem pogut conèixer Roma i els seus encants després que Obama visités la capital italiana.

El Punt i a part s'ha acabat amb l'apartat cultural repassant el llibre Historias de cronopios y de famas de l'autor argentí Julio Cortázar. També hem vist la reedició solament per aquest mes del Heraldo de Madrid en motiu del 75é aniversari de l'entrada dels falangistes a la redacció del rotatiu. El programa ha acabat, com sempre, amb una cançó, aquesta vegada seleccionada per Silvia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada